Soldat Joanna

.....ja jag kommer bli soldat om allt går som det ska innan årets slut....? Vad ska hon göra nu tänker ni kanske? Jooo, jag har tänkt utbilda Milla till försvarsmaktshund...och med andra ord måste jag bli soldat för att certa henne....Men först och främst ska vi göra ett intressant anlagsprov, som består av 5 moment, innan slutet av året....klarar hon det blir det kurs från och med januari!
Jag är ganska säker på att Milla kommer klara anlagsprovet, det kan vara två saker det faller på.....vindvittring och ljudvittring...De andra sakerna som ingår i provet är skott, två under lek och två under passivitet. Det bör hon klara av, hon klarade ju det på MH:t och hon ligger ute på balkongen under 12-slaget på nyårsaftnar...Men vi ska ändå röra oss i skogen runt brukshundklubben på tisdag då de har skjutövningar där, mest för att hon ska få en vana av ljudet. Två moment handlar om något som kallas "bastjänst", där ska Milla sitta uppbunden utan att skälla eller göra andra väsen av sig under cirka 30 minuter, och jag ska vara utom synhåll för Milla. Förhoppningsvis somnar hon inte =)
Vind och ljud ska hon markera genom att lyfta nosen mot lukten och ljudet ska hon vända huvudet mot det håll ljudet kommer ifrån....Det kanske är där hon kan falla....Men vi ska ut och öva lite grann....Magnus får helt enkelt springa ut i skogen och gömma sig =) Domaren tittar också på ett moment som kallas samarbete...där ingår det lite lydnad och lite lek/kamp....Givetvis ingår ett moment där domaren tittar på tillgängligheten...det vill säga om man får titta på tänder, tassar, päls men också hur hunden följer med testledaren....
Jag hoppas detta går vägen....för det hade varit himla kul att få en utbildad tjänstehund...Men sen är det också så att hunden måste vara under 5 år för att certas, och Milla fyller ju fem i juli och om allt går som det ska blir det certprov i september. Men verkar hunden lovande så kan man få dispens och det hoppas jag ju givetvis på =D Men mycket ska klaffa och mycket ska läras in....både för mig och för Milla...Hon ska bland annat klara av ett spår som legat i 90 minuter och är 1500 meter långt på certprovet..Så nu är det ut och lägga motivationsspår....Ett lydnadsprov ska också göras så det blir mycket lydnadsträning (vilket Milla inte gillar jättemycket) men det blir korta träningspass med mycket lek och godis =D Måste få upp motivationen!!

Själv så är uppsatsen nästan färdig....Den 26e ska jag upp för slutopponering sen kommer det väl bli lite ändringar men det är skönt att ha kommit så långt....! Nu är det inte långt kvar på utbildningen....den 14e januari blir det examenshögtid....sen är det ut i den bittra verkligheten....=D Hoppas på ett jobb inom skolvärlden för det är ju där jag vill vara, bland ungarna =)

Lång blogg idag...men det var ju ett tag sen jag skrev också.......


RSS 2.0